Letošní letní sezóna se na AUTEM světem rozjela i v minimalistickém stylu.

Minikaravan je vlastně ta nejmenší verze karavanu, která je oproti plnohodnotným karavanům menší, lehčí a méně nápadný. Mini karavánek se připojuje na tažné zařízení, je tedy možné využít i slabší motorizaci tažného vozidla, nebo připojit například za čtyřkolku či off-road, MPV i minivozidlo.

Nejvyšší povolená hmotnost minibydlíků je do 750kg, postačí řidičský průkaz skupiny B bez jakéhokoliv rozšíření.

Z hlediska rozměrů a hmotnosti jsou mini-karavany tou nejlepší volbou pro samotářské cestovatele, případně pro páry na cestách. Velkou oblibou se mohou pyšnit u rybářů nebo individuálních sportovců.

Malé karavánky se liší zejména svou robustností a výbavou. Mohou být vybaveny kuchyňkou, nezávislým topením a v neposlední řadě fotovoltaickým panelem pro energetickou nezávislost. Jelikož jsou rozměrově nižší, cestování s nimi je nenáročné. Nabízí dostatek skromného prostoru pro přespání ve dvou, ve výjimečných případech až ve čtyřech, samozřejmě vše na úkor cestovatelského komfortu. U některých modelů je možné rozšíření i o vysunovací střechu či předstan.

Máte chuť cestovat v dobrodružném mini-stylu? Prohlédněte si naši nabídku minikaravanů, stále máme volné termíny.

Máte již vlastní minikaravan a nevyužíváte jej? Nabídněte ostatním pronájem přes AUTEM světem.



Nepoužíváme cookies
Pro Váš komfort nesledujeme a neukládáme Vaše preference pomocí cookies, data nejsou zpracována třetími stranami. Více informací
Doporučit
Mobilní aplikace
Připravujeme pro Vás mobilní aplikaci na cesty, již brzy bude k dispozici.